slogan
Enterprise Greece Home Page
Πλατφόρμα Συμβουλευτικής Καθοδήγησης
Σύστημα Μητρώου Εγγυήσεων Καταναλωτή
Ενιαίο Σημείο Πληροφόρησης Ενεργών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών
Μητρώο Κοινωνικής Οικονομίας
Πλατφόρμα Δικτύωσης ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ

Έργα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ/ ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ/ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΘΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ανάπτυξη Κέντρου Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας Επιμελητηρίου Λακωνίας

Πρόγραμμα επιχορηγούμενο από την Κοινωνία της Πληροφορίας- Μέτρο 3.1. Πρόκειται για ένα έργο κομβικής σημασίας το οποίο ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2008. Το Επιμελητήριο Λακωνίας είναι πλήρως μηχανογραφημένο, (από το 2014 ανανεώνεται εκ νέου σταδιακά) με ανανεωμένο τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και Η/Υ τελευταίας τεχνολογίας και είναι σε θέση να παράσχει υπηρεσίες τεχνολογικά προηγμένες προς τα μέλη του ή τους πολίτες γενικά, με σημαντικότερες τις εξής:

 

 • Ηλεκτρονικό Επιμελητήριο: στη διαδικτυακή πύλη του Επιμελητηρίου www.lcci.gr, τα μέλη του μπορούν να ενημερώνονται για τα στοιχεία της καρτέλας τους, να εξοφλούν τις συνδρομές τους ηλεκτρονικά μέσω πιστωτικής κάρτας, να λαμβάνουν άμεσα και ηλεκτρονικά βεβαιώσεις/ πιστοποιητικά και να διορθώνουν τυχόν αλλαγές στα στοιχεία επικοινωνίας της επιχείρησής τους.
 • Ενημέρωση των μελών και λοιπών ενδιαφερομένων μέσω της ιστοσελίδας www.lcci.gr, της σελίδας στο facebook (Επιμελητήριο Λακωνίας) και με την αποστολή news letter (η τακτική αποστολή σε εβδομαδιαία βάση και εκτάκτως όταν υπάρχει υλικό) για:
 1. τη νομοθεσία καθώς και όλα τα θέματα που αφορούν τον επιχειρηματία (προγράμματα, εκθέσεις, δημοπρασίες κτλ)
 2. τις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου (ημερίδες, σεμινάρια, εκδηλώσεις) και άλλων φορέων.
 3. τις διαδικασίες και τα δικαιολογητικά εγγραφής, διαγραφής και έκδοσης αδειών ειδικών κατηγοριών (ασφαλιστές κλπ).\
 4. Προβολή των μελών του Επιμελητηρίου μέσω του Επιχειρηματικού Καταλόγου: ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αναζητήσει μέλος ή μέλη με διάφορα κριτήρια και να εκτυπώσει ή αποθηκεύσει τα στοιχεία επικοινωνίας για την κατηγορία που τον ενδιαφέρει.
 5.  Προσφορά-Εύρεση Εργασίας: ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αποστείλει αίτημα για προσφορά ή εύρεση εργασίας και να δημοσιευθεί στο ομώνυμο πεδίο της ιστοσελίδας.
 6.  Να εγγραφεί στο ενημερωτικό δελτίο/newsletter του Επιμελητηρίου.
 7.  Να επικοινωνήσει με το Επιμελητήριο μέσω ειδικής φόρμας για όποιο ζήτημα επιθυμεί.

 

Η ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου αναμορφώθηκε το 2014, αφού ελήφθησαν υπόψη οι παρατηρήσεις των μελών, με σκοπό να επιτελέσει ένα πιο εύχρηστο εργαλείο για τα μέλη. 

 

Συμμετοχή  στην Αναπτυξιακή Εταιρία Πάρνωνα ΑΕ

Μέσω της συμμετοχής αυτής έχει δραστηριοποιηθεί στην υποβολή προτάσεων για τη διαχείριση Κοινοτικών Προγραμμάτων (LEADER PLUS κ. ά.)

 

Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφοριών

Μαζί με τα άλλα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου δημιούργησε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφοριών  με έδρα την Τρίπολη.

 

Διαχειριστική Κοινοτικών Προγραμμάτων Δ. Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων

Το Επιμελητήριο συμμετέχει στην Αστική μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Εταιρία με την Επωνυμία «Διαχειριστική Κοινοτικών Προγραμμάτων Δ. Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων» (μέλος του ΕΦΕΠΑΕ) για τη διαχείριση προγραμμάτων (ΕΣΠΑ κλπ).

 

Δικτυωθείτε

Μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» ΕΔΕΤ ΑΕ και μαζί με τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ανέλαβε  την Εκπαιδευτική στήριξη του Προγράμματος «Δικτυωθείτε». Επιστημονικοί συνεργάτες  παρείχαν εκπαίδευση στους Η/Υ, σε όσους είχαν προμηθευτεί υπολογιστή μέσω του προγράμματος.

 

EQUAL

Μέσω της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΑΣ IDEA ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ»  υλοποίησε το έργο «Βελτίωση & Ανάπτυξη της συνείδησης για την απασχόληση στην Πελοπόννησο» στα πλαίσια της κοινοτικής πρωτοβουλίας EQUAL.

 

ΚΕΤΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Συμμετείχε στην Αστική μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Εταιρία με την Επωνυμία «ΚΕΤΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» με αντικείμενο τη στήριξη του επιχειρηματία.

 

www.discoverlakonia.gr.

Σε συνεργασία με τους Δήμους Πελλάνας, Μυστρά, Σμύνους και Φάριδος υλοποίησε το πρόγραμμα «Δημιουργία πληροφοριακού συστήματος τουριστικής προώθησης και προβολής με αξιοποίηση των λειτουργιών της νέας οικονομίας».

 

Net Force

Μαζί με τα άλλα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου και άλλους φορείς υλοποίησε το πρόγραμμα Net Force που αφορούσε στη δημιουργία δικτύου (cluster) θεματικών μορφών τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου (για τους Νομούς Λακωνίας, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Αργολίδος). Βασικός σκοπός του έργου ήταν η υποστήριξη των εκάστοτε τοπικών δραστηριοτήτων παροχής τουριστικών υπηρεσιών και προϊόντων έτσι ώστε να βοηθήσει τις τουριστικές επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της διεθνούς και εγχώριας τουριστικής αγοράς.

 

RIPE

Μαζί με τα άλλα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου υλοποίησε το RIPE και δημιούργησε το Οικοτουριστικό Κέντρο και το Τηλεκέντρο στο Γύθειο. Το κέντρο λειτούργησε με επιτυχία. Παρείχε πληροφόρηση για τον τουρισμό και οικοτουρισμό της Πελοποννήσου. Στα πλαίσια του προγράμματος υλοποιήθηκαν οι εξής δράσεις:

Οικοτουριστικό Κέντρο

α)Δημιουργήθηκε ιστοσελίδα με διεύθυνση: http://www.ecotravel.gr/ με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα.

β) Λειτουργία του Περιφερειακού Κέντρου Οικοτουρισμού με επισκεψιμότητα από διερχόμενους τουρίστες που ξεπέρασε τα 1500 άτομα.

γ) Συμμετοχή του  Περιφερειακού Κέντρου Οικοτουρισμού σε τέσσερις εκθέσεις τουρισμού.

Τηλεκέντρο Λακωνίας

α) Έγινε ενημέρωση-εξοικείωση πολιτών με τις νέες τεχνολογίες 

β) Έγιναν επισκέψεις σε σχολεία του Ν. Λακωνίας

γ) Έγιναν επισκέψεις σε όλους τους εμπορικούς συλλόγους της Λακωνίας.

δ)Δημιουργήθηκε ιστοσελίδα σε ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες του Νομού

 

Erasmus +

Υλοποίησε το 2015 και 2016 δύο δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης στο πλαίσιο του Erasmus + για την ενίσχυση εξωστρέφειας των λακωνικών επιχειρήσεων. Η πρώτη με συμπράξεις με φορείς της Γερμανίας και της Ιταλίας και η δεύτεροι με φορείς της Ιταλίας. Οι δράσεις συνέβαλαν στη διάδοση καλών πρακτικών για την εξωστρέφεια επιχειρήσεων/επαγγελματιών του κλάδου των αγροδιατροφικών προϊόντων η πρώτη και του αγροτουρισμού η δεύτερη.

 

Συμμετοχές σε Εκθέσεις Εξωτερικού

 • Στη Διεθνή ΄Εκθεση «POLAGRA-FOOD 2006» από 16-20/9/ 2006, στο Πόζναν της Πολωνίας, με δικό του περίπτερο, στο οποίο φιλοξενήθηκαν οχτώ επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου.
 • Στην  53η έκθεση τροφίμων και ποτών  «SUMMER FANCY FOOD SHOW»,  κατά το χρονικό διάστημα 8-10 Ιουλίου 2007, στη Νέα Υόρκη των Η.Π.Α,  με δικό του περίπτερο, στο οποίο φιλοξενήθηκαν 10 επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου.
 • Στη Διεθνή Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων «BIOFACH», από 21 έως 24 Φεβρουαρίου 2008, στη Νυρεμβέργη, με δικό του περίπτερο, στο οποίο φιλοξενήθηκαν 6 επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου.
 • Στη Διεθνή Έκθεση «IFE POLAND  2008»,  το διάστημα 19-21 Μαΐου, στη Βαρσοβία της Πολωνίας, με δικό του περίπτερο, όπου φιλοξενήθηκαν 9 επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου.
 • Στο πλαίσιο του Διατοπικού Σχεδίου «Ανάπτυξη της Ταυτότητας της Πελοποννήσου» του τοπικού προγράμματος Κ.Π. LEADER+ και σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρία Πάρνωνα ΑΕ και τον ΟΠΕ, διοργάνωσε επιχειρηματική αποστολή στο Τορόντο του Καναδά 14-19/06/2009 στην οποία συμμετείχαν δεκατρείς επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου.
 • Σε συνεργασία με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας και το Γραφείο ΟΕΥ  της Ελληνικής Πρεσβείας στο Μόναχο, διοργάνωσε επιχειρηματική αποστολή στο Μόναχο της Γερμανίας 12-15/11/2009 και στο πλαίσιο της 25ης Διεθνούς Έκθεσης FORUM VINI, στην οποία συμμετείχαν πέντε επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου.
 • Στην 34η Διεθνή Έκθεση Κύπρου στη Λευκωσία 22-31/05/2009 σε συνεργασία με τον ΟΠΕ, στην οποία συμμετείχαν τρεις επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου.

Συμμετοχές σε Εκθέσεις Εσωτερικού

 • Στην έκθεση «ΜΥΣΤΡΑ 2006», τον Αύγουστο του 2006, στον Μυστρά, με δικό του περίπτερο όπου και  παρουσίαζε τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου.
 • Στην 17η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «ΘΡΑΚΗ 2008» (για δεύτερη συνεχή χρονιά) στις 22-25 Μαΐου, στην Κομοτηνή, με δικό του περίπτερο, στο οποίο φιλοξενήθηκαν 17 επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου.
 • Στο πλαίσιο του Κοινού Επιχειρησιακού Σχεδίου Συνεργασίας Διατοπικού Προγράμματος Πελοποννήσου της Κ.Π. LEADER+ διοργάνωση Λακωνική Αποστολή στην έκθεση στον πολυχώρο Αθηναϊς από 20-22/11/2008 στο Βατικανό που συμμετείχαν 11 επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου.
 • Στην 11η Πανηπειρωτική Έκθεση 2009 στα Ιωάννινα 9-17/05/2009, με δικό του περίπτερο, στο οποίο φιλοξενήθηκαν πέντε επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου.
 • Στην Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων στο Σύνταγμα το 2009 σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας.
 • Στο 4ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς από 12-14/03/2010 με δικό του περίπτερο όπου φιλοξενήθηκαν οκτώ επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου.
 • Στην 21η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων & Εξοπλισμού «DETROP 2011» από 11-14/03/2011 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης με δικό του περίπτερο όπου φιλοξενήθηκαν έντεκα επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου.
 • Συμμετείχε στην έκθεση Κλαυθμώνος που διενεργούνταν κάθε Δεκέμβρη στην Πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα.
 • Συμμετείχε ετησίως σε Εκθέσεις της Πελοποννήσου όπως το Αρκαδικό Πανόραμα, την Έκθεση Αργολίδα και την έκθεση Κορινθία.
 • Συμμετείχε στην 81η ΔΕΘ 2016 με την ΚΕΕΕ με δικό του περίπτερο όπου φιλοξενήθηκαν πέντε επιχειρήσεις-μέλη του.

Συνδιοργάνωση με τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου της Έκθεσης Πελοπόννησος Expo

Σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια της γεωγραφικής περιφέρειας Πελοποννήσου συνδιοργάνωσε το 2016 την πρώτη περιφερειακή έκθεση της Πελοποννήσου με τίτλο «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», στην Τρίπολη. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσπάθεια για την επιχειρηματικότητα στην Πελοπόννησο, που έγινε για πρώτη φορά με τη μορφή έκθεσης, και ανέδειξε  με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα συνεργασίας και σύνταξης δυνάμεων προς όφελος του επιχειρείν και της ανάπτυξης. Η έκθεση θα διοργανωθεί για το 2017 στην Αργολίδα.

Η έκθεση έχει στο επίκεντρο τον αγροδιατροφικό τομέα και τον τουρισμό, που αποτελούν άλλωστε την αιχμή του δόρατος για την Πελοπόννησο, με σκοπό την προβολή και ανάδειξη των ποιοτικών Πελοποννησιακών προϊόντων, της Πελοποννησιακής διατροφής, και των τουριστικών σημείων (αρχαιολογικοί χώροι, φυσικά τοπία, πολιτισμός) της Πελοποννήσου. Παράλληλα  συμμετέχουν και  άλλοι παραγωγικοί τομείς που συνθέτουν το προφίλ της επιχειρηματικότητας της περιοχής.  Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώνονται σημαντικές εκδηλώσεις: Β2Β επιχειρηματικών συναντήσεων με επιχειρήσεις εισαγωγής του εξωτερικού μέσω του ευρωπαϊκού δικτύου Enterprise Europe Network, προκειμένου οι πελοποννησιακές επιχειρήσεις να έχουν την άμεση ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να κλείσουν συμφωνίες με επιχειρήσεις του εξωτερικού και ενημερωτικές ημερίδες εξαγωγικού προσανατολισμού, καθώς και σεμινάρια και ποικίλες άλλες εκδηλώσεις.

Η επίσημη ιστοσελίδα της έκθεσης είναι www.peloponnisosexpo.gr.